Tolkcontact Livestream

De livestreamingdienst is voor situaties waarbij een mediatolk meteen nodig is, maar het te laat is om een fysieke tolk te regelen, bijvoorbeeld bij persconferenties of nieuws. Maar ook voor minder urgente situaties kan de streamingdienst een oplossing zijn. Bijvoorbeeld bij congressen of live tv-programma’s.

Hoe werkt het?

Tolkcontact organiseert livestreams in de Nederlandse gebarentaal. Livestreamen is een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis, denk aan de persconferenties. De tolken die voor livestreams ingezet worden, beheersen de Nederlandse gebarentaal (NGT) op hoog niveau. Zij worden door ons gecoacht en getraind in samenwerking met het Nederlands Gebarencentrum. Deze tolken hebben veel ervaring in het tolken zonder perfecte voorbereiding. 

Momenteel verzorgen wij wekelijks de vertaling van het vragenuur en diverse debatten van de Tweede Kamer. We kunnen de livestreams organiseren op locatie of vanuit onze professionele studio in Bilthoven. Tot slot kunnen wij uw producties onder de aandacht brengen bij de doelgroep. Bijvoorbeeld via de website doof.nl. Doof.nl is de best bezochte nieuwssite over gehoorgerelateerd nieuws van de Benelux. 

Voor wie?

Voor mensen met een gehoorbeperking is het vaak lastiger om gesproken en geschreven informatie in Nederlands goed te begrijpen. Voor veel doven en slechthorenden is de Nederlandse gebarentaal namelijk hun moedertaal. Om die reden raden wij organisaties met dove mensen in de doelgroep aan, artikelen, nieuwsbrieven, video’s, websites of socialemediaposts te vertalen naar de Nederlandse gebarentaal. Zo bereikt de informatie de doelgroep voor wie de informatie bedoeld is.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van de opdracht. Neem contact met ons op voor een offerte.

Voorbeeld van Tolkcontact Livestream

Sinds januari 2022 vertaalt Tolkcontact het vragenuur in de Tweede Kamer. Twee tolken Nederlandse Gebarentaal vertalen alles wat wordt gezegd naar Nederlandse gebarentaal. Geïnteresseerden kunnen dit elke week via een livestream bekijken op de website van de Tweede Kamer.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.