Tolkcontact-app

Met de Tolkcontact-app hebben slechthorende of dove collega’s altijd een gebarentolk op zak. Via een smartphone, tablet of computer zetten zij direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal op afstand in. Bijvoorbeeld bij een vergadering of een sollicitatiegesprek. Zeven dagen per week tussen 7.00 en 20.00 uur.

Hoe werkt het?

Klik in de Tolkcontact-app op de knop ‘Tolkcontact tolk op afstand’. De beller krijgt direct beeldverbinding met een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Vervolgens is er ruimte om kort uit te leggen hoe de situatie in elkaar zit. Daarna kan het gesprek starten. De tolk NGT vertaalt wat horende collega’s zeggen in Nederlandse gebarentaal en andersom.

Voor wie?

De app is geschikt voor gebarentalige werknemers die af en toe een tolk Nederlandse Gebarentaal of een schrijftolk willen inzetten. De app is bedoeld voor korte tolksituaties van maximaal 20 minuten per gesprek. De werkgever betaalt de kosten voor de app.

Veilig en betrouwbaar

Bij sommige telefoongesprekken worden persoonlijke of vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. Bij de diensten van Tolkcontact kan alle informatie gevraagd en gegeven worden die men zonder tussenkomst van een tolk ook zou uitwisselen. Onze medewerkers hebben zwijgplicht en mogen niets delen over de telefoongesprekken. De tolk vertaalt/tolkt het gesprek, maar voegt niets toe aan de inhoud van het gesprek.

De kosten

De maandelijkse kosten voor het gebruik van de app is € 20,66 per medewerker. Om de app te gebruiken is wifi of mobiel internet nodig.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.